Omschrijving
Het betreft hier een voormalige traditioneel melkveebedrijf op maar liefst 4.300 m2 erf en ondergrond op een mooie locatie net buiten het dorp Tijnje. De gebouwen bestaan uit een geheel gestripte en opnieuw ingedeelde woonboerderij (maar liefst 3 woonlagen) met mogelijkheden voor detailhandel. Opdrachtgever heeft in het verleden in het achtereind van de boerderij een winkel gerund. Maar ook paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook is er genoeg ruimte voor eventueel dubbele bewoning. Er is circa 2009 een compleet nieuwe, en volledig geïsoleerde paardenstal gebouwd met 4 paardenboxen,  opslag en stallingsmogelijkheden en een grote zolder. Daarnaast staat er op het erf nog een kleine paardenstal met 2 boxen en een ruime garage. Ook is er een zeer ruime paardenbak aanwezig.

Omgeving
De woonboerderij ligt in het midden van Friesland, in het buitengebied van het dorp Tijnje wat ligt in de gemeente Opsterland. De woonboerderij ligt op circa 10 kilometer van zowel Drachten als Heerenveen en met 2 autominuten rijd u op de A7. Het gebied kent een agrarisch karakter en in de zomer is bij de nabij gelegen vaarten en meren de recreatieve tak ook aanwezig. In Tijnje kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en er zijn diverse sportverenigin¬gen, school, kinderopvang en andere voorzieningen. Daarnaast kunt u in het nabijgelegen Gorredijk, Heerenveen of Drachten terecht.

Kadastrale gegevens:
Betreft kadastrale gemeente Gorredijk, sectie D, nummer 407, groot 4.300 m2.

Woonboerderij
Het goed onderhouden en in 2006 geheel verbouwde woonboerderij is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit steens muren welke van binnenuit zijn geisoleerd, betonnen  begane grondvloer en houten verdiepingsvloeren en geïsoleerde kap.  De woonboerderij (het geheel) heeft een inhoud van circa 1.750 m3. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Ruime hal, meterkast, toilet, ruime badkamer met ligbad en douchecel, trapopgang, woonkamer (circa 31 m2), woonkeuken  (circa 18 m2), kelder, ruime bijkeuken, bedrijfsgedeelte met voormalige winkel, toilet en diverse opslagruimten welke voor diverse functies zijn in te richten.

Bovenverdieping woongedeelte:
Ruime overloop met vier slaapkamers (circa 18 m2, 14 m2, 14 m2 en 14 m2) en een afzonderlijk toilet op deze verdieping.

Bovenverdieping bedrijfsgedeelte 1:
Behorende bij het bedrijfsgedeelte bevindt zich deze ruime zolder welke deels open en deels gesloten is.

Bovenverdieping bedrijfsgedeelte 2:
Dit betreft de zolder op de 2e verdieping.

 

De gehele woning kan worden verwarmd middels centrale verwarming (centrale multifunctionele ketel uit 2017 welke zowel op hout, pellets en spanen kan worden gestookt).  Momenteel wordt er via een “normale HR-combi” verwarmd en staat er een palletkachel in de woonkamer. Zowel beneden als op de verdieping bevinden zich radiatoren waarvan er op 1 slaapkamer een radiator niet is aangesloten.  De woning is bijna geheel voorzien van isolerende beglazing en kunststofkozijnen. Het complete dak van de boerderij is tevens geisoleerd en deels voorzien van ventilatiedoek. Tevens is het dak in circa 2003 vernieuwd (nieuwe tengels, pannen etc.). De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de kabel.

Paardenstal
Deze nieuwe en volledig geïsoleerde stal is gebouwd in 2009 en meet circa 16 x 10 meter. De stal is opgebouwd uit spouwmuren, stalen spanten en een dak van sandwichpanelen.
De hoogte van de nok van de stal is circa 7 meter. De begane grond is verdeeld in 2 gedeelten. Voor is een open ruimte welke als opslag en berging kan worden gebruikt. Het achtereind bevat 4 paardenboxen en een zadelkamer. De ruime verdieping is ook weer in 2 gedeelten ingericht. Er is een wel aangeboord waardoor er middels een pomp drinkwater wordt verkregen voor het vee.

Vrijstaande paardenbox
Achter op het erf bevindt zich nog een kleine stal met 2 boxen.

Garage
Er is nog een ruime vrijstaande garage aanwezig van circa 7 x  5 meter.

Buitenbak
Op het erf is een bak aanwezig van circa 23 * 50 meter welke prima is gedraineerd.