Tijnje (verkocht)

Woonboerderij met veestalling en perceel weiland.

Omschrijving

Het betreft een biologisch veebedrijf met een mini camping, gelegen op een mooie locatie aan de Riperwalden 4 te Tijnje. De ondernemers hebben besloten te stoppen met hun bedrijf.

De gebouwen bestaan uit een kop romp boerderij, een ligboxenstal uit 1983, werktuigenberging, schuur, sanitaire ruimte t.b.v. de camping en een mestsilo.

De oppervlakte (ruim 1 hectare) bestaat uit erf, ondergrond camping en een perceeltje weiland.

Omgeving

Het bedrijf ligt in het zuiden van Friesland, in het buitengebied van het dorp Tijnje wat ligt in de gemeente Opsterland. Het bedrijf ligt op circa 10 kilo­meter van Heerenveen en 8 kilometer van Drachten. Het gebied kent een agrarisch karakter. In Tijnje en/of het naburige dorp Gorredijk kunt u terecht voor boodschappen en er zijn diverse sportverenigin­gen en voorzieningen. Daarnaast kunt u in het nabijgelegen Drachten of Heerenveen terecht.

Kadastrale gegevens

Gemeente: Gorredijk
Sectie: E
Nummer: 999
Oppervlakte: 10.425 m2
RvK lasten: € 67,-

Ruilverkavelingslasten lopen in 2018 af.

Woonhuis

Het goed onderhouden en in 2005, 2007 en 2012 deels verbouwde woongedeelte is van origine in 1935 gebouwd en opgetrokken uit deels halfsteens muren en deels uit spouw. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton. De woning is deels van binnenuit geïsoleerd. De hout beschoten kap is bedekt met pannen. De woning heeft een inhoud van circa 450 m3 . De indeling is als volgt:

Begane grond
Hal, meterkast, toilet, badkamer, woonkeuken (circa 18 m2), woonkamer (circa 32 m2), trapkast met kelder en trapopgang.

Bovenverdieping
Ruime overloop met twee slaapkamers (circa 33 m2 en 15,75 m2). De vliering is bereikbaar middels een losse trap.

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2013). De overige ruimten hebben radiatoren. Daarnaast staat er een luxe houtkachel in de woonkamer. De woning is bijna geheel voorzien van isolerende beglazing en heeft deels kunststofkozijnen. Het bedrijf is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering (beerput). Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.

Bedrijfsgebouwen

Voormalig traditionele bedrijfsgedeelte
Deze wordt deels gebruikt als opslag/berging en deels als boerderij winkel i.v.m. de huidige verkoop van vlees en diverse andere biologische producten. De vloer is van beton. Het geheel is opgetrokken uit houten spantwerk Het dak is riet onderschoten en gedekt met pannen. De zijmuren en gevels zijn opgetrokken uit halfsteens muren. Er is deels een houten zolder aanwezig.

Ligboxenstal (ca 1983)
Het betreft een 1+1 ligboxenstal van circa 34 x 16 meter. De stal heeft een roostervloer en deels beton. De hoogte van de nok van de stal is circa 5,5 meter. De stal heeft circa 60 GVE-boxen (230*110 paddenstoel/Engels). De boxen zijn voorzien van rubberen matten. De melkstal is ontmanteld. Het geheel is opgetrokken uit hout. De ventilatie geschiedt door middel van een opening van de nok en een opening in de zijmuren. Op het dak liggen asbest golfplaten. De mestput heeft een capaciteit van circa 100 m3.

Schuur
Dit betreft een houten hok uit de jaren vijftig. Het hok meet 13 x 5,5 meter en het dak is bedekt met asbest golfplaten. De voorkant is recent vernieuwd.

Werktuigenberging
Deze berging/loods is in de tachtiger jaren gebouwd en meet in totaal circa 7 x 10 meter en is opgetrokken uit houten spantwerk, deels uit halfsteensmuren en deels uit houten muren. De vloer is van beton en op het dak liggen asbest golfplaten.

Sanitaire ruimte
Deze ruimte (binnen gedeelte) is begin 2002 gebouwd en meet in totaal circa 7,7 x 6,7 meter en is opgetrokken uit deels steens, deels halfsteensmuren. De vloer is van beton en op het dak liggen asbest golfplaten. Er bevinden zich 2 toiletten, 2 douches en 2 wastafels.

Kas
Op het erf staat een kas met een afmeting van 5 x 7 meter.

Voeropslag
Er zijn 2 betonplaten t.b.v. de ruwvoeropslag aanwezig. Deze platen meten 8 x 30 meter.
Tevens is er 1 krachtvoersilo met een inhoud van circa 3 ton.

Mestsilo
Er is een betonnen mestsilo (1994) aanwezig met een capaciteit van 600 m3. De silo is in 2014 gekeurd.

Prijs: € 325.000,00 (vraagprijs)