Omschrijving

Het betreft hier een vrijstaande woning met veestalling op een prachtige locatie met maar liefst 2,9 hectare grond in het buitengebied van het dorp Tijnje. Met een stal, paardenbak en percelen weiland kan de liefhebber hier zijn of haar hart ophalen.

Omgeving

De vrijstaande woning ligt in het midden van Friesland, in het buitengebied van het dorp Tijnje wat ligt in de gemeente Opsterland. De woonboerderij ligt op circa 16 kilo­meter van zowel Drachten als Heerenveen en met 5 autominuten rijdt u op de A7. Het gebied kent een agrarisch karakter en in de zomer is bij de nabij gelegen vaarten en meren de recreatieve tak ook aanwezig. In Tijnje zijn diverse sportverenigin­gen, school, kinderopvang en andere voorzieningen. Daarnaast kunt u in het nabijgelegen Gorredijk, Heerenveen of Drachten terecht voor boodschappen e.d.

Kadastrale gegevens:

Betreft kadastrale gemeente Gorredijk, sectie D, nummer 244, groot 29.370 m2.

Woning

De in december 1994 opgeleverde woning is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren welke zijn geisoleerd, betonnen begane grondvloer en verdiepingsvloeren en een geïsoleerde kap (unidekplaten). De woning is gefundeerd op betonnen palen. De woning heeft een woonoppervlakte van circa 130 m2. De indeling is als volgt:

Begane grond:

Ruime hal, meterkast, toilet, slaapkamer ( ca 11 m2), trapopgang, woonkamer (circa 30 m2), woonkeuken (circa 9 m2) en bijkeuken (ca 8 m2). Via de bijkeuken komt men in de garage.

Bovenverdieping woongedeelte:

Overloop met 2 slaapkamers (circa 23 m2 en 12 m2) en een badkamer. De badkamer verdient het nodige onderhoud.

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (Intergas HRE uit 2014). Zowel beneden als op de verdieping bevinden zich radiatoren. De woning is beneden voorzien van isolerende beglazing en houten kozijnen. De woning is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering, maar er is een septic tank. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de schotel.

Paardenstal

Deze stal is gebouwd in 1992 en meet circa 15 x 8 meter. De stal is opgebouwd uit spouwmuren, stalen spanten en een dak van golfplaten (geen asbest). De topgevel is van damwand. De hoogte van de nok van de stal is circa 4,5 meter. De stal bevat 5 paardenboxen en voor de rest een open ruimte voor opslag /berging. De aansluitingen bij de dakgoten vertonen plaatselijk lekkage.

Garage

Deze is gekoppeld aan de woning (via bijkeuken bereikbaar) en meet circa 4 x 6 meter.

Carport

De carport bevindt zich tussen de garage en de stal en meet circa 4 x 6 meter.

Machine berging

Op het erf staat nog een verouderde machineberging (niet vergund). Deze is opgebouwd van hout en aluminium platen.

Buitenbak

Op het land is nog een verouderde buitenbak aanwezig van circa 20 * 40 meter. De aanwezige verlichting functioneert niet meer.