Parrega stelpboerderij

De woonboerderij is erg geschikt voor het (hobbymatig) houden van vee (paarden, pony’s, schapen etc.) of het hebben van een bedrijf aan huis. De gebouwen bestaan uit een robuuste stelpboerderij, een ligboxenstal, bergingen, verhardingen en overige aanhorigheden.
Het agrarische erf is ruim 1,29 hectare groot.

Omgeving

Het bedrijf ligt in het dorp Parrega wat in het zuidwesten van Friesland ligt. Het bedrijf ligt op circa 5 kilo­meter van Bolsward en 4 kilometer van Workum. Het gebied kent een agrarisch karakter. In deze dorpen kunt u terecht voor boodschappen. Parrega heeft diverse (sport)verenigin­gen en activiteiten (zie ook www.parregea.nl).

Woongedeelte

Het gerenoveerde woongedeelte is van origine in circa 1910 gebouwd en opgetrokken uit steensmuren. De muren zijn van binnenuit geisoleerd. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton. De hout beschoten kap is bedekt met pannen en deels met asbestvrije golfplaten. De woning heeft een inhoud van circa 500 m3 . De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal, meterkast, toilet, badkamer, kelder, woonkeuken (circa 25 m2), woonkamer (circa 36 m2), slaapkamer (circa 16 m2) en babykamer.

Bovenverdieping:
Ruime overloop met drie slaapkamers (circa 11 m2, 15 m2 en 13 m2).

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2002). Daarnaast staan er twee houtkachels (woonkamer en woonkeuken) waarvan er 1 mee gaat. De woning is bijna geheel voorzien van isolerende beglazing en heeft houten kozijnen. Het bedrijf is wel aangesloten op de gemeentelijke riolering. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig.

Bedrijfsgebouwen

Voormalig traditionele bedrijfsgedeelte (circa 1910)
Deze robuuste schuur (circa 32 x 14 meter) wordt deels gebruikt als opslag/berging en deels om jongvee te huisvesten. Ook bevinden zich hier 2 paardenboxen. De vloer is van beton. Het geheel is opgetrokken uit houten spantwerk (gebinten). Het dak is riet onderschoten en grotendeels gedekt met asbestvrije golfplaten (achterzijde niet). De zijmuren en gevels zijn opgetrokken uit steens muren. Er is deels een houten zolder aanwezig. De mestopslag bij het jongveegedeelte loopt via een overloop in de mestput van de ligboxenstal. In de traditionele schuur is nog een mestput aanwezig met een capaciteit van circa 80 m3 en aan de achterzijde is een put van circa 200 m3.

Ligboxenstal (ca 1984)
Het betreft een 2+1 ligboxenstal van circa 40 x 22 meter. De stal (vee gedeelte) heeft een plaatroostervloer die is opgeruwd. De hoogte van de nok van de stal is circa 7 meter. De stal heeft officieel 100 GVE-boxen (220*110 zwevend). Op dit moment zijn er echter circa 105 boxen omdat de maten zijn aangepast op jongvee. De boxen zijn deels voorzien van rubberen matten. De melkstal is ontmanteld. Het geheel is opgetrokken halfsteens zijmuren en de gevels zijn spouw met een damwand topgevel. De constructie bestaat uit houten spantwerk met stalen steunders. De ventilatie geschiedt door middel van een opening van de nok en een opening in de zijmuren. Op het dak liggen asbest golfplaten. De mestput heeft een capaciteit van circa 750 m3.

Garage
Dit betreft een stenen garage. De garage meet 10 x 6 meter en het dak is bedekt met dakleer. De vloer is van betontegels. De garage is geschikt voor 2 auto’s.

Werktuigenberging
Deze berging/loods is eind tachtiger jaren gebouwd en meet in totaal circa 16 x 10 meter en heeft een nokhoogte van circa 5,5 meter. De berging is opgetrokken van damwand op stenen voet. De vloer is van deels van beton en deels van betontegels. Op het dak liggen asbest golfplaten. Middels een roldeur kan de berging worden afgesloten.

Prijs: € 399.000 Vraagprijs