Oudehorne voormalig melkveebedrijf (verkocht)

Woonhuis

Het goed onderhouden en voor het laats in 2007 verbouwde woongedeelte is van origine in 1914 gebouwd en opgetrokken uit halfsteens muren met klamp. De hout beschoten deels geïsoleerde kap is bedekt met pannen. De woning heeft een inhoud van circa 450 m3 . De indeling is als volgt:

Begane grond
Ruime hal, meterkast, toilet, ruime moderne badkamer, trapopgang, ruime bijkeuken met aanrecht (ca 7,8 m2), ruime woonkeuken (circa 26 m2) met kelder en de woonkamer (circa 24 m2).

Bovenverdieping
Ruime overloop met vijf slaapkamers (circa 12 m2, 12 m2, 11,7 m2, 8 m2 en 6 m2). Ook is er een toilet en wastafel op deze verdieping. De wanden en plafonds van de slaapkamer zijn geïsoleerd.

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2005). De woning is bijna geheel voorzien van isolerende beglazing. De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering en alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de kabel. In 2011/2012 is er nog een nieuwe pvc vloer in de woonkamer gelegd.

Bedrijfsgebouwen

Voormalig traditionele bedrijfsgedeelte
Deze is behandeld tegen houtworm en wordt deels gebruikt als hobbyruimte en als opslag. Het geheel meet circa 25 bij 15 meter en is circa 10 meter hoog. De vloer is van beton. Het geheel is opgetrokken uit houten gebinten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De zijmuren en gevels zijn opgetrokken uit steens muren. Er is een houten zolder aanwezig.

Voormalige ligboxenstal
Het betreft een stal van circa 54 x deels 15 en deels 21 meter breed. Over de voormalige roostervloer is beton gestort met een extra dikke bewapening. Het vernieuwde dak met staalplaten wordt ondersteund door stalen spanten. De hoogte van de nok van de stal is circa 5,5 en 7 meter. Het geheel is opgetrokken uit gemetselde halfsteens wanden. De topgevels zijn van damwand. Onder de dichte vloer zijn twee mestputten aanwezig met een inhoud van ruim 650 m3 en 250 m3. De kleine put is niet waterdicht. Beide putten zitten vol met regenwater om tegendruk te geven.

Machineberging (gesloten)
De berging meet circa 15 x 10 meter. De berging is opgetrokken uit halfsteens muren met damwand topgevel en een betonnen vloer. Het dak is bedekt met stalenplaten en wordt ondersteund door houten spanten.

Machineberging (open front)
Deze berging meet circa 15 x 7 meter, wordt afgedekt met stalen platen welke zijn ondersteund door voormalige telefoonpalen. De berging is omkleed met damwandprofiel. De vloer is van betonklinkers.

Landerijen

Naast het erf is er nog ruim 3 hectare grasland en een reed aanwezig. De percelen zijn niet gedraineerd. De grond bestaat uit goede en vruchtbare zandgrond met een ruim voldoende teelaarde en een goede ontwatering.