Omschrijving
Op een mooie locatie gelegen aan een rustige weg en nabij een groenstrook en speelveldje staat deze traditioneel gebouwde woning met aangebouwde garage in de bebouwde kom van Lippenhuizen. De woning heeft een nette tuin rondom de woning en de totale oppervlakte bedraagt 358 m2. Lippenhuizen is een gezellig dorp met diverse verenigingen, een dorpswinkel, kerk en openbare basisschool. Openbaarvervoerverbindingen zijn prima.

Omgeving
De woning ligt in het zuiden van Friesland, midden in het dorp Lippenhuizen wat ligt in de gemeente Opsterland. De woning ligt op circa 15 kilo¬meter van Heerenveen en Drachten en op 3 kilometer van Gorredijk.

Kadastrale gegevens:

Gemeente      Sectie     Nummer    Oppervlakte
Lippenhuizen    B           3269          358 m2

Woonhuis
De woning is in 1977 gebouwd, maar in latere jaren deels gerenoveerd (keuken 2017, toilet, badkamer 2016 en meterkast 2017). De woning is voorzien van  betonvloeren (begane grond- en verdiepingsvloer) en grotendeels van kunststofkozijnen. De constructie betreft spouwmuren met pannendak. Het is verkoper niet bekend of het dak geïsoleerd is. De woning is grotendeels voorzien van isolatieglas. De woning heeft een inhoud van circa 390 m3 en een gebruiksoppervlakte van circa 128 m2. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal, toilet, meterkast (9 lichtgroepen, 3 aardlek en 1 krachtgroep aardlekautomaat), trapopgang naar verdieping, woonkamer met open keuken (circa 38 m2), bijkeuken, berging en garage.

Bovenverdieping:
Ruime overloop met 3 slaapkamers (circa 16 m2, 13 m2 en 10 m2) en een moderne badkamer.

Zolder:
Deze is via een vaste trap bereikbaar en  heeft ruimte voor een 4e slaapkamer. De zolder heeft 2 Velux dakramen.

De gehele woning wordt verwarmd middels een CV combiketel (Nefit uit 2003) aangevuld met een houtkachel in de woonkamer. De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering en alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de kabel.

Garage
Tegen de woning aangebouwd staat een stenen (halfsteens) garage van circa 5 m1 x 3 m1 met betonvloer. In de garage is stroomaansluiting aanwezig.

Tuin
De woning beschikt over een ruime tuin met terras en vijverpartij.

Tuinhuis
In de achtertuin staat een houten tuinhuisje van circa 6 m2.

Duivenverblijf
Voor de duivenliefhebber is er een klein houten duivenverblijf van circa 4 m2.