Katlijk boerderij

Deze boerderij bevindt zich op loopafstand van de bossen van Oranjewoud/Katlijker Schar en vanuit de woonkamer heeft u een prachtig uitzicht op het coulisselandschap wat deze omgeving zo geliefd maakt. De boerderij wordt aangeboden op circa 11.000 m2 en kan worden uitgebreid met meer grond. De gebouwen bestaan o.a. uit een kop-romp boerderij met stookhut, ligboxenstal, werktuigenberging, 2 schuren, een mestsilo en erfverharding. De locatie is ook uitermate geschikt (te maken) om iets in de paardenhouderij te doen.

Woongedeelte

Het boerderij stamt van origine uit de periode 1880-1920. De muren zijn grotendeels opgetrokken uit steensmuren met houten kozijnen. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton. De hout beschoten en geïsoleerde kap is bedekt met pannen welke in 1986 zijn vervangen. De woning heeft een inhoud van circa 1.250 m3 (incl. bedrijfsgedeelte). De indeling is als volgt:

Begane grond:
Achter entree naar halletje tussen romp en stookhut, toilet en doucheruimte, keuken in stookhut, zijkamer in romp, hal met vaste kasten, voorkamer, kantoor en badkamer met ligbad en toilet. In de voormalige veestalling bevindt zich een gang met drie slaapkamers.

Bovenverdieping:
Overloop met cv-ruimte en een slaapkamer.

De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (1976) en een houtkachel. In 2016 is er een nieuwe geiser aangeschaft. De woning heeft grotendeels enkele beglazing. Het bedrijf is aangesloten op de gemeentelijke riolering en alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de schotel.

Bedrijfsgebouwen

Traditionele bedrijfsgedeelte
Deze wordt momenteel deels gebruikt als jongveestalling, tanklokaal met eigen melktank van 6.000 kg. en deels als opslag/berging. Het geheel meet circa 15 bij 15 meter en is circa 10 meter hoog. De vloer is van beton. Het geheel is opgetrokken uit houten gebinten. Het dak is riet onderschoten en gedekt met dakpannen. De zijmuren en gevels zijn opgetrokken uit steens muren.

Ligboxenstal
Het betreft een stal uit 1973 en in 1992 verlengd. Het is een 2+2 ligboxenstal van circa 36 x 17 meter. Het verlengde gedeelte meet circa 18 bij 21 meter. De stal heeft een roostervloer. De hoogte van de nok van de stal is circa 6 meter. De stal heeft circa 74 GVE-boxen en 50 jongveeboxen. Er wordt gemolken in een oude visgraatmelkstal (2 maal 4). De stal wordt gedragen door deels gelijmde houten spanten en deels ijzeren spanten, de zijmuren zijn halfsteens muren en de gevels zijn spouwmuren met houten en damwand topgevel. De mestopslag bedraagt circa 1.000 m3. De putten zijn deels van kalkzandsteen (oude gedeelte) en deels van gestort beton (nieuwe gedeelte). Op het dak liggen asbestgolfplaten.

Werktuigenberging
Deze berging/loods is in 1999 gebouwd en meet in totaal circa 7 x 20 meter en is opgetrokken uit ijzeren spanten. De wanden en het dak zijn van stalen damwandprofielplaten.

Stenen berging
Bevindt zich direct achter de stookhut en meet circa 2,5 bij 5 meter. Dak is van asbestplaten.

Jongveeschuur
Deze meet circa 5 bij 12 meter en is opgetrokken uit gemetselde muren en gedekt met
dakpannen.

Berging/garage
Deze meet circa 6 bij 12 meter en is opgetrokken uit gemetselde muren en gedekt met
dakpannen.

Voer- en kunstmestopslag
Er zijn twee betonplaten aanwezig van 10 * 26 meter.
Tevens zijn er vijf silo’s van circa (2* 8 ton), 4 ton en twee kunstmestsilo met een inhoud van circa 15 ton.

Vaste mestopslag
Deze is circa 5 x 3 x 1 meter groot.

Mestsilo
Deze verplaatsbare silo (gegalvaniseerde staalmatten wanden) heeft een capaciteit van 1.100 m3. .

Bestemmingsplan
Volgens het vigerend bestemmingsplan heeft het bedrijf een agrarische bestemming (agrarisch gebied 2). Het bouwperceel (bouwblok) biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden.