Hoornsterzwaag (verkocht)

Woonboerderij met percelen weiland.

Algemeen

Voor de 1 een opknapper, voor een ander een luxe bouwkavel! Het betreft hier een voormalige boerderij met percelen weiland groot samen 3.14.15 hectare. De boerderij wordt aangeboden op circa 2.000 m2 grond. De mogelijkheid bestaat om de kavel met meer grond aan te kopen. Het perceel weiland is/wordt ontsloten via de openbare weg. De grondsoort bestaat uit vruchtbare zandgrond. De grond is niet gedraineerd.

Ligging

Gelegen aan de openbare weg in het agrarisch buitengebied van Jubbega en Hoornsterzwaag. Voor de visliefhebber; de Schoterlandse Compagnonsvaart loopt voor huis en biedt goede vismogelijkheden. De locatie ligt op circa 16 kilo­meter van Heerenveen en 5 kilometer van Gorredijk. In Jubbega kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en er zijn diverse sportverenigin­gen en voorzieningen.

De busverbindingen met grotere plaatsen als Drachten, Oosterwolde en Heerenveen is prima.

Boerderij

De boerderij is circa 1930 gebouwd en opgebouwd uit halfsteens muren, deels met klamp. Het traditionele gedeelte kent houten bintwerk en is pangedekt. De boerderij voldoet niet meer aan de eisen des tijd. Het woongedeelte werd verwarmd middels gaskachels, de ramen zijn van enkelglas, plafond is van zachtboard en er is geen isolatie aanwezig.

De indeling van het woongedeelte is als volgt:

Benedenverdieping
Entree, hal, trapopgang, woonkeuken, kelder, woonkamer, slaapkamer, toilet/douche, bijkeuken en toegang tot het voormalig bedrijfsgedeelte.

Bovenverdieping
Op de verdieping bevindt zich 1 slaapkamers met overloop.

Losse stallen
Op het erf staan een tweetal veestallen. Stal 1 is opgebouwd uit halfsteensmuren en meet 8 bij 9 meter en is bedekt met asbest golfplaten. Stal 2 betreft een houten veestalling van circa 12 bij 5 meter en is ook bedekt met asbest golfplaten.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente: Mildam
Sectie: K nummer 3296
Oppervlakte 3.14.15 hectare

Prijs: € 175.000,00