Landelijk wonen en/of werken op een boerderij in het pitoreske dorpje Gaast? Dit is uw kans!

Het betreft een (voormalig) melkveebedrijf op een mooie locatie aan de rand van het dorpje Gaast. De gebouwen bestaan o.a. uit een woning, ligboxenstal,  ruwvoeropslag en overige aanhorigheden.
Er is naast het agrarisch erf (ca 0.5 hectare) de mogelijkheid om circa 1,8 hectare grasland er bij te kopen.

Het bedrijf ligt in het zuidwesten van Friesland nabij het IJsselmeer. Het betreft een agrarisch gebied met in de zomerperiode ook een bloeiende recreatieve (watersport) entourage. Gaast  ligt in de gemeente Sudwest Fryslân. Het bedrijf ligt op circa 5 kilometer van Makkum en 6 kilometer van Workum, waar een grote variëteit aan winkels te vinden is. Voor meer informatie over Gaast kunt u terecht op de website  www.gaast.eu.

De semi bungalow stamt van origine uit 1968 en is daarna nog een aantal malen verbouwd/gerenoveerd. De woning is opgetrokken uit stenen spouw muren. De vloeren zijn grotendeels van hout. De hout beschoten kap is bedekt met pannen. De woning heeft een inhoud van circa 500 m3 . De indeling is als volgt:

Begane grond:
Ruime centrale hal, meterkast,  trapopgang, open keuken, woonkeuken/kamer (circa 40 m2), kantoor, slaapkamer (ruim 12 m2), toilet,  badkamer,  bijkeuken en garage.

Ruime overloop met vier slaapkamers en een (verouderde) badkamer met 2e toilet.

Ligboxenstal
Het betreft een stal uit 1968 welke in 1992 is gerenoveerd en verlengd en verbreed (roosters, boxen en voerhek etc. De stal meet circa 60 x 17,5 meter. De stal heeft een roostervloer. De hoogte van de nok van de stal is circa 7 meter. De stal heeft momenteel circa 80 GVE-boxen (240*115) met koematrassen en 50 jongvee boxen. Drinkwater wordt verkregen leidingwater. Ook is er een rondpompsysteem voor het drinkwater. De stal wordt gedragen door gelijmde houten spanten en de zijmuren zijn halfsteens muren met ventilatiedoek welke wordt gestuurd middels een weerstation. De gevels zijn stenen spouwmuur met damwand topgevel. De mestopslag bedraagt circa 1.460 m3.  De putten zijn van betonblokken. De stal is in 2016 voorzien van een nieuw dak (asbest vrij) en topgevel. Op het dak liggen 22 zonnepanelen met een verwacht vermogen van 5500 kW.

Er zijn 3 sleufsilo’s van beton met een asfalt vloer van (9 x 36 x 1,50 meter, 7  x 36 x 1,50 meter en 8 x 24 x 1,50 meter) aanwezig.