Delfstrahuizen woonboerderij (verkocht)

Schitterende locatie met uitzicht over het Tjeukemeer.

Schitterend gelegen woonboerderij (of nieuwbouwlocatie) op een ruime kavel grond. Vanuit de woonkamer kijkt u uit over het Tjeukemeer met prachtige vergezichten en mooie zonsondergangen. Het betreft hier een voormalig veebedrijf met naast de stelpboerderij nog een tweetal schuren.

De woonboerderij ligt in het zuiden van Friesland, in het buitengebied van het dorp Delfstrahuizen wat ligt in de gemeente “De Fryske Marren”. De woonboerderij ligt op circa 10 kilo­meter van zowel Heerenveen, Joure als Lemmer en op 5 minuten van de A6. Het gebied kent een agrarisch karakter. Zomers is er de gezelligheid van toeristen. In Delfstrahuizen/Echtenerbrug kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en er zijn diverse sportverenigin­gen en voorzieningen. Daarnaast kunt u in de eerder genoemde grotere plaatsen terecht.

Het van origine in begin 1900 gebouwde boerderij is voor het laatst in 2010 verbouwd (woongedeelte). Het woongedeelte is opgetrokken uit steens muren. De vloeren zijn grotendeels van hout en deels van beton. De kozijnen zijn grotendeels van kunststof (2010) en zijn voorzien van dubbel glas. De woonkeuken is van binnenuit geïsoleerd. De boerderij is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering (beerput). Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. De hout beschoten kap is bedekt met pannen. De woning heeft een inhoud van circa 385 m3. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal, meterkast, toilet, badkamer, trapopgang, woonkeuken/kamer (circa 26 m2), woonkamer/kantoor/slaapkamer (circa 20 m2) en bijkeuken (circa 14 m2) .

Bovenverdieping:
Overloop met drie slaapkamers (circa 21 m2, 11 m2 en 9 m2). De vliering is bereikbaar middels een losse trap, maar niet beloopbaar.

Bedrijfsgebouwen:

Voormalig traditionele bedrijfsgedeelte
Deze voormalige veestalling wordt deels gebruikt als opslag/berging. Het geheel is opgetrokken uit houten gebinten en steens muren. Het dak is riet onderschoten en gedekt met pannen. Er is deels een houten zolder aanwezig. Staat van onderhoud is matig tot slecht.

Schuur 1 (voormalige vleesveestal)

Het betreft een schuur uit 1983 van circa 25 x 16 meter. De stal heeft deels een rooster- en deels een betonnen vloer. De hoogte van de nok van de stal is circa 6 meter. Het geheel is opgetrokken uit ijzeren spanten, halfsteens muren en damwand. Op het dak liggen asbest golfplaten. De mestput heeft een capaciteit van circa 400 m3.

Schuur 2 (voormalige werktuigenberging)

Deze berging/loods is in 1987 gebouwd en meet in totaal circa 20 x 10 meter en is opgetrokken uit ijzeren spantwerk en damwand muren. De vloer is van betontegels en op het dak liggen asbest golfplaten.

Prijs: € 349.000,00