Aldeboarn woonboerderij

Het betreft hier een voormalige melkveebedrijf met een perceel grond op een schitterende locatie aan Poppenhùzen te Aldeboarn. De gebouwen bestaan uit een nieuwe onder architectuur gebouwd landhuis (2007 opgeleverd) en een verlengde ontmantelde ligboxenstal welke is omgebouwd tot caravanstalling. Een deel van de stal is ingericht als paardenstalling.

Naast het erf met nette siertuin zijn er diverse terrassen, paardenbak en aangrenzend een perceel cultuurgrond. Vanuit de woning heeft u prachtige vergezichten richting Grou, Leeuwarden, Aldeboarn en Drachten. Het historische riviertje “De Zwette” loopt voor het erf langs.

Omgeving

De woonboerderij ligt in het midden van Friesland, in het buitengebied van het dorp Aldeboarn wat ligt in de gemeente Heerenveen. De woonboerderij ligt op circa 3 kilo­meter van Aldeboarn circa 16 kilometer van Heerenveen en circa 12 kilometer van Drachten. Het gebied kent een agrarisch karakter en in de zomer is bij de nabij gelegen vaarten en meren de recreatieve tak ook aanwezig. In Aldeboarn kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en er zijn diverse sportverenigin­gen, school, kinderopvang en andere voorzieningen. Daarnaast kunt u in het nabijgelegen Heerenveen, Akkrum of Drachten terecht.

Kadastrale gegevens:

Gemeente: Oldeboorn
Sectie: B
Nummer: 813
Oppervlakte (hectare): 0,027

Gemeente: Oldeboorn
Sectie: B
Nummer: 1108
Oppervlakte (hectare): 0,007

Gemeente: Oldeboorn
Sectie: B
Nummer: 1282
Oppervlakte (hectare): 0,1175

Gemeente: Oldeboorn
Sectie: B
Nummer: 1283
Oppervlakte (hectare): 0,3835

Gemeente: Oldeboorn
Sectie: B
Nummer: 1284
Oppervlakte (hectare): 2,34

Totaal oppervlakte 2,8750

Woonhuis

Het goed onderhouden en in 2007 opgeleverd landhuis is traditioneel en degelijk gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren, betonnen verdiepingsvloer en geïsoleerde kap. Alle ruimten op de begane grond hebben vloerverwarming De woning heeft een inhoud van circa 750 m3. De woning heeft energielabel A. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Ruime hal met vide, meterkast, toilet, kantoor/slaapkamer met mogelijkheid tot inbouw van een badkamer, trapopgang, ruime bijkeuken met spoelbak, ruime open woonkeuken/woonkamer (circa 80 m2) met veel raampartijen waardoor er veel lichtinval is en de vergezichten zo je woonkamer binnen komen.

Bovenverdieping:
Ruime overloop met vier slaapkamers (circa 18 m2, 14 m2, 14 m2 en 14 m2). Ook is er een ruime badkamer met vloerverwarming (8 m2) en afzonderlijk toilet op deze verdieping. Daarboven bevind zich een zolder met een stahoogte van circa 1,50 meter.

De gehele woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2007, vloerverwarming (beneden en badkamer) en op de verdieping radiatoren. De woning is geheel voorzien van isolerende beglazing (HR++). De woning is niet aangesloten op de gemeentelijke riolering, maar op een verbeterde sceptictank van maar liefst 6m3. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via ADSL-aansluiting. De woning is gefundeerd op de fundering van een voormalige torensilo en deels met betonnen palen.

Voormalige ligboxenstal
Het betreft een stal van circa 84 x 25 meter breed. De stal is medio de zeventiger jaren gebouwd. Over de voormalige roostervloer is beton gestort wat zo is gemaakt dat de onderliggende putten eventueel weer kunnen worden vrijgemaakt. Het dak wordt bedekt met asbest golfplaten en wordt ondersteund door houten spanten en deels stalen steunders. De hoogte van de nok van de stal is circa 6,5 meter. Het geheel is opgetrokken uit wanden van AC-blokken (Hollema bouw). De topgevels zijn van damwand. Onder de dichte vloer zijn mestputten aanwezig met een inhoud van ruim 750 m3. Beide putten zitten vol met regenwater om tegendruk te geven. De stal is onderheid. Middels een grote elektrische op afstand bedienbare roldeur (Crawford) is de stal met groot materiaal te betreden. Voor in de stal zijn 8 Paardenboxen en een zadelkamer gesitueerd. Ook bevindt zich er een grote woonunit waarin verkopers hebben gewoond ten tijde van de bouw van de woning. Hier zou bijvoorbeeld een B&B mogelijk zijn. Deze woonunit is echter niet vergund.

Cultuurgrond
Naast het erf (ca 1,37 ha) is er nog circa 1,5 hectare grond aanwezig. De percelen zijn niet gedraineerd. De grond bestaat uit goede en vruchtbare veengrond met een ruim voldoende teelaarde en een goede ontwatering.

Overig

  • Het is mogelijk om alleen het erf met gebouwen te kopen.
  • Er loopt een onderhoudscontract t.b.v. de cv.
  • De voormalige bedrijfsopstallen worden momenteel verhuurt. Dit levert circa € 12.000,– aan huur op. In overleg kunnen de huurders mee worden overgenomen. Indien dit niet gewenst is wordt de huur opgezegd.
  • In het kader van de nieuwbouw is er een bodemonderzoek gepleegd. Hierbij is zink gevonden. Dit is afgevoerd waarna er door B&W een bouwvergunning is verleend.
  • Bij de bouw van de woning is er reeds een afvoerkanaal voor een houtkachel aangelegd evenals loze leidingen naar de diverse kamers voor eventuele internet/tv-aansluitingen.

Vraagprijs € 495.000,– k.k. (erf en gebouwen).

Videopresentatie

Fotopresentatie